dijous, 26 de març del 2009

Viatge a l'Índia i Nepal



Us agradaria conèixer l'Índia i el Nepal però no us atreviu a anar-hi pel vostre compte o no sabeu amb qui fer-ho?

El Xavi i la Carme, dos viatgers experimentats que ja porten dues voltes al món (són més Rodamons que nosaltres!!!), organitzen viatges a aquests països. La idea és fer grups reduïts, anar a allotjaments econòmics, desplaçar-se amb tren..., és a dir, fer un viatge alternatiu però amb la seguretat de tenir un responsable al capdavant del grup. Si teniu un esperit aventurer i ganes de conèixer gent maca que també l'apassioni viatjar, feu una ullada a:


diumenge, 15 de març del 2009

Vicenç Ferrer




Avui he acabat de llegir el llibre de Vicente Ferrer "La trobada amb la realitat". Era un llibre dels que feia temps que tenia ganes de llegir, però per una cosa o per una altra l'havia anat deixant de banda. Finalment he trobat l'espai necessari per llegir-lo, potser empesa per la nostàlgia, les emocions i els sentiments que em provoca l'Índia.

És un llibre clar, directe, fàcil de llegir i aparentment senzill, que parla dels 4 pilars de l'univers: l'home, la humanitat, el món tal com és i Déu. Viçenc Ferrer mira en el fons del seu cor i expresa les seves idees i experiències d'una manera clara, precisa i transparent. Aquest llibre ajuda a entendre que ha portat a un home a viure més de 50 anys a l'Índia, entregat totalment a ajudar als altres, d'una manera veritablement altruista, solidària, efectiva i beneficiosa tant a nivell material com espiritual.

En el viatge que vam fer a l'Índia, vam estar uns dies a la Fundación Vicente Ferrer (http://www.fundacionvicenteferrer.org), a Anatapur i vam tenir la sort de conèixer a Vicenç Ferrer. Vam constatar a la pròpia pell que és una persona summament intel·ligent, pràctica, especial, humil, ... sobretot humil. Tot sovint recordo amb gran claredat, tot i que ja fa més d'un any, les converses aparentment trivials que vam tenir i que tant em fan pensar. Tota la seva vida ha actuat de la mateixa manera, amb la actitud com si no estés fent res important, però produint grans canvis.