diumenge, 25 de setembre del 2011

Khajuraho

Khajuraho és conegut pels temples eròtics creats per la dinastia dels chandela, del 950 al 1050. Dels 85 temples originals, només se'n conserven 22. He de dir que no són tan eròtics com em pensava. És cert que hi ha escultures de pedra tallada representant les postures del kamasutra, però també n’hi ha moltes altres escultures que mostren escenes quotidianes de l’Índia de fa un mil·lenni: treballadors, músics, estudiants, mestres, guerrers, déus i deesses... El que passa és que només que hi hagi un grup d’escultures de kamasutra entremig d’unes quantes deïtats, és evident cap a on centrarem l’atenció.





A banda del grup de temples de l’oest, els que s’ha de pagar entrada i els que tots el turistes visiten, val la pena anar als de l’est i del sud, que són gratuïts, més tranquils i també artísticament interessants.



Nens banyant-se al riu amb un ramat de búfals d'aigua


Els temples són espectaculars, unes joies de l’arquitectura, però, com sempre, el que més m’agrada són les persones, i aquí hem fet bons amics que han contribuit a que haguem tingut una tan bona estada a Khajurajo. Una abraçada per a tots ells, especialment per al Pooran i per al Chhotu.


3 comentaris:

pilar ha dit...

M'agrada veure-us tan integrats i tan bé!
Khajuraho també és molt bonic.
Molts petonets.

salvador ha dit...

tinc entés que les carreteres segueixen sen dolentes com les que comentaveu fa uns capítols i que el turista hi ve amb avió, aixó vol dir que sou uns aventurers de 1ª, Sorprèn la qualitat i conservació de les escultures i més extraordinari és que als segles X al XII esculpissin aquestes imatges erótiques (aquí i a altres llocs),quan a Europa haguessin tallat el cap als autors.-. I permeteu-me una frivolité, avui el Zapatero ha convocat eleccions, vol dir que d'aquí dos mesos aquesta ciutat es fará més famosa encara, quan ens preguntem: kajuraho ya Rajoy.- Demano perdò i em flagel·laré amb duresa.

El viatge dels Rodamons ha dit...

Khajuraho és un lloc aïllat i nosaltres vam arribar-hi amb tren. Des de l'estació d'Orchha, alguns dies de la setmana, surt un trenet cap a Khajuraho. Triga 4:30h a fer 190 quilòmetres i va atapeït de gent, fins i tot va pujar-hi un "encantador" de serps que va obrir un cistellet i ens va passar una serp per davant dels nassos! El bitllet només val 0,39€ i considero que el tren és el mitjà de transport més interessant de l'Índia. I sempre sorprenent...!